top of page

Meer over mij

Geboren in 1981 te Rotterdam als Shiva Naomi Spaarenberg. Gehuwd en moeder van vier dochters in een samengesteld gezin. 

In 2013 kreeg ik te maken met wat ik achteraf beschouwde, een depressie of meer populair gezegd een burn-out. Een scala aan voorafgaande ervaringen stonden hieraan ten grondslag maar dat zei mij toen nog weinig.

 

Het maakte niet uit hoe ik in deze burn-out terecht was gekomen de vraag was en pas veel later: hoe kom ik hier uit? 

In eerste instantie was het antwoord: Niet, ik kom hier niet meer uit.

En dus begaf mijn lichaam het. Ik kreeg last van ernstiger wordende migraines, een bizarre acné inversa en acute nierontstekingen. Acute nierontsteking was de absolute druppel. Na vele ziekenhuis- en doktersbezoeken die niets opleverde begon mijn reis in de 'alternatieve geneeswereld'.

In 2015 bezocht ik een open dag van de opleiding Kruidengeneeskunde aan het kruidenrijk in Haaren en besloot dit te gaan doen in 2016.

De opleiding veranderde mijn kijk en leven voor eens en altijd. Het zette mij aan om onder andere de Chinese kruidengeneeskunde te bestuderen.

In de eerste drie jaar van mijn opleiding lukte het om de acné, de nierontsteking en de migraine onder controle te krijgen. 

Dan denk je misschien; dus je neemt de hele dag kruiden en supplementen?

Nee, dat doe ik niet.

Ik vindt het lastig om consequent te zijn met het innemen van kruiden en supplementen. Soms gebruik ik kruiden preventief en soms een kortdurende "kuur" als ik iets op voel komen.

 

Natuurlijk genezen zit voornamelijk in het vinden van jou ritme en juiste voeding. Dit is niet voor iedereen hetzelfde en daar gaan we vaak de mist in.

Kruiden hebben mijn leven veranderd en ik wil mensen ondersteunen in het vinden van hun eigen ritme om te genezen, door middel van de natuurgeneeskunde en de daarbij horende kruiden.

 

In de praktijk werk ik vooral met wat je kan en mag doen en zo min mogelijk met wat je niet kan en mag.

Samen vinden we balans, kruiden, oefeningen, voeding en beweging die past bij wat en hoe je wilt genezen.

 

Niet elk kruid en elke behandelmethode werkt voor iedereen. Zoals ik mijn eigen weg heb moeten vinden wens ik jou te ondersteunen in je eigen weg.

Schermafbeelding 2022-02-28 om 17.20.01.png
shiva-156.jpg

Mijn Filosofie

Kruidengeneeskunde en natuurgeneeskunde is toegankelijk voor iedereen. Wat mij in het bijzonder heeft verbaasd is de grote hoeveelheid geneeskrachtige kruiden die je tussen de stoeptegels kunt vinden. Je hoeft er niet eens een bos voor in, bij wijze van spreken. Moeder aarde geeft ons alles wat we nodig hebben voor ons dagelijks bestaan. Ik wil mensen hier graag bewust van maken. Moeder aarde is er voor ons en wij mogen er zijn. Jij mag er zijn.

 

Er komt ook een stuk zelfredzaamheid bij kijken wat ik mooi en belangrijk vind. We zijn zo gewend geraakt aan het eten bij de supermarkt halen en naar de dokter te gaan voor elk probleem. Dit hoeft niet erg te zijn maar ik denk dat we stil mogen staan bij hoeveel we uit de natuur kunnen halen voor ons dagelijks bestaan. Je kunt jezelf genezen van de meest uiteenlopende ernstige en minder ernstige ziekten. Ik denk dat velen er baat bij hebben om dit te leren, ook omdat er nu mensen zijn die niet naar de dokter kunnen vanwege de kosten bijvoorbeeld, terwijl de oplossing in het bos of voor je deur kan groeien.

 

Ook zie ik dat mensen die te kampen hebben met chronische of ernstige aandoeningen vaak alleen ‘geholpen’ kunnen worden door middel van symptoombestrijding met medicatie die langdurig soms wel voor altijd voorgeschreven wordt, medicatie die vaak weer andere problematiek met zich mee brengt. De machteloosheid die mensen hierbij voelen (en ook ik gevoeld heb) kan een grote impact hebben op je leven.  Dit brengt vaak pijn, angst en  onzekerheid met zich mee en dit gaat natuurlijk samen met psychische, sociale en emotionele problemen.

 

Ik wil mensen hun ogen openen dat het ook anders kan. Zelfgenezing is mogelijk en het is makkelijker dan je misschien denkt. Iedereen kan het, hoe erg je aandoening ook is. Het vergt alleen tijd, geduld, liefde en aandacht voor jezelf en je aandoening. Kruiden zijn bijzondere ondersteuners in het genezingsproces. Ieder kruid heeft, net als ieder mens en iedere aandoening, zijn eigen persoonlijkheid en als je dit gaat zien kun je het simpelweg niet meer ontzien. Je bent op jou pad en niets kan je meer stoppen. Genezing komt bijna vanzelf en sneller dan je had gedacht. Het is bijzonder en het is waarheid. De natuur is de puurste waarheidsvorm die er bestaat. 

 

Mijn wens is om mensen te ondersteunen en te informeren hoe zij aan hun ‘gezonde ik’ kunnen werken en hierbij kruiden voor te schrijven ter ondersteuning van het gekozen pad. Mijn doel is binnen een maand resultaat te behalen met de kruiden. Natuurlijk niet alleen met kruiden, het gaat altijd samen met gezonde voeding, goede ademhaling, genoeg beweging en zelfreflectie om aan je gezonde ik te werken.

Educatie en Certificaten

Bullet point

HBO Communicatie en Event management
2000-2005

Bullet point

Kruidengeneeskunde Kruidenrijk in Haaren
2016 - 2020

Vierjarige vakopleiding kruidengeneeskunde

Bullet point

Chinese Kruidengeneeskunde
2018 - 2020

Vierjarige vakopleiding Chinese kruidengeneeskunde

Bullet point

Psychosociale en Medische basiskennis

2022 - 2023

Vakopleiding Energieschool 

bottom of page