Workshops Kruidengeneeskunde 2022

Een leuke introductie in de wereld van kruidengeneeskunde. 


Je gaat in een leuke groep gelijkgestemde de basis leren van kruiden!

Voor iedereen die geen tijd heeft voor de volledige cursus. Laat je inspireren door onze natuur en daarbij horende kruiden. Steek de handen uit de mouwen en ga met een nieuwe blik op kruiden naar huis.


November 2022

Zaterdag 19 November 12.00 - 15.00
Zaterdag 26 November 12.00 - 15.00

Rotterdam

40,- pp incl lesmateriaal en thee
image1 (1)_edited.jpg

Cursus Kruidengeneeskunde

Over de cursus:

Je gaat in een leuke groep gelijkgestemde de basis leren van kruiden! De opzet van de cursus is om jou te overtuigen ook een beroep of richting te kiezen die zich laat inspireren door onze natuur en daarbij horende kruiden, bomen en schimmels. Na deze cursus kijk je nooit meer hetzelfde naar de natuur om je heen. 

Spreekt dit je aan maar heb je geen tijd voor de volledige cursus? Vanaf vijf personen verzorg ik workshops bij jou thuis of in de buurt. Je kunt kiezen uit een van de lessen zoals omschreven.  

Opbouw: 

  • 6 lessen van 4 uur 

  • Start: Zaterdag 11 Maart 2023

  • Om de week op zaterdag

  • Locatie: Biologische tuin Drrrooomland Rotterdam

  • Kosten: 250,- p.p euro incl thee en lesmateriaal

Zaterdagen van 11.00 - 15.00 uur om de week.

Start Zaterdag 11 Maart 2023.

11 en 25 Maart 2023

08 en 22 April 2023

13 en 27 Mei 2023

image1 (2).jpeg
Oriental graphic element
Oriental graphic element
Oriental graphic element
Oriental graphic element
Oriental graphic element
Oriental graphic element

 

 

Les 1: De signatuur van kruiden

We beginnen met de signatuur. Kenmerken van inhoudsstoffen en hoe je deze kunt herkennen. We kijken naar de indeling van het plantenrijk en leggen in deze les de basis voor de komende vijf lessen.

We behandelen ten minste drie kruiden.

 

Les 2: Het gebruiken van kruiden 

 

Hoe gebruik jij kruiden? Hoe kunnen we kruiden gebruiken? In deze les gaan we met elkaar aan de slag. We steken de handen uit de mouwen en maken onze eerste kruiden producten waaronder een geneeskrachtige olie.

Les 3:  Plantensystematiek

Plantensystematiek wat is dat?

In deze les leer je de kruiden nog een beetje beter kennen en gaan we de diepte in met de systematiek. Dit zodat jij wanneer je aan het wandelen bent kruiden makkelijk zelf kunt herkennen en zelfs weet uit welke familie het kruid komt.

Les 4: Het genezen met kruiden

 

Genezen met kruiden, hoe werkt dat precies?

We leren over de verschillende ziekteoorzaken en kijken hoe je ziekte kunt voorkomen met kruiden. Ook komen EHBO kruiden aan bod en gaan we weer aan de slag met praktijkopdrachten zodat je direct zelf aan genezing kunt werken. Voor jezelf of voor een ander.

Les 5: Zalf maken

Hier hebben we de hele les zalf maken. We nemen onze zelf gemaakte kruidenolie uit de tweede les weer mee en maken een geneeskrachtige zalf.

Les 6: Proeverij en afsluiting

 

We hebben nu een stevige basis gelegd in onze kennis over kruiden. Deze les neemt iedereen een zelf gemaakt kruiden recept mee. We blikken terug op de lessen en iedereen krijgt een certificaat voor zijn of haar deelname.